Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgősen segítségre van szükség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
475
Az 1. és a 2. feladatra lenne szükségem ha valaki segítene.!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

Első helyre 5 szám közül választhatunk, második helyre is 5 közül (nulla már lehet), harmadik helyre 4 közül: `5*5*4` = 100 a megoldás, A.

2,

I. k+d = 750 `rightarrow` k = 750-d

II. d = `(k+d)/3` = `750/3` = 250 gramm a doboz tömege.

k = 750-d = 750-250 = 500 gramm = 50 dekagramm. B a helyes válasz.
0