Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
k,

`2^(x+4)+2^(x+3)+2^x=5^(x+1)-5^x`

`16*2^x+8*2^x+1*2^x=5*5^x-1*5^x`

`25*2^x=4*5^x`

`25/4=(5/2)^x`

`(5/2)^2=(5/2)^x`

x = 2
0