Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy telep belső feszültsége 4,5 V, belső ellenállása 2 Ohm, az áramerősség 0,25 A. Határozzuk meg a belső feszültségesést és a külső ellenállást!

Főoldal » Középiskola » Fizika
624
Valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`epsilon` = 4,5 V

`R_b` = 2 `Omega`

I = 0,25 A

`U_b` = `I*R_b` = `0.25A*2 Omega` = 0,5 V

I = `epsilon/(R_k+R_b)`

`R_k` = `epsilon/I-R_b` = `(4.5V)/(0.25A)-2 Omega` = 16 `Omega`
0