Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házifeladat holnapra.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
415
8.-os tankönyv. ,,Mennyi a -9 -nél nem kisebb és 10-nél nem nagyobb egész számok köbeinek összege?"

Ha valaki tudná a megoldást kérem szépen írja le
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika ; Házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel `x^3`+`(-x)^3` = 0, ezért:

`cancel((-9)^3)+cancel((-8)^3)+cancel((-7)^3)...cancel(7^3)+cancel(8^3)+cancel(9^3)+10^3` = `10^3` = 1000.
1