Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni?Sajnos el sem tudom kezdeni.5 feladat.Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5,

Kettes számrendszerben van felírva, már csak az a kérdés, hogy melyik a nulla és az egy; illetve merről merre kell olvasni.

Mivel mindkét végén égő gyertya van, így biztosan az égő az egyes.

Ha balról jobbra olvassuk, akkor:

`1001101_2` = `1*2^0+1*2^2+1*2^3+1*2^6` = `1+4+8+64` = 77 éves.

Ha jobbról balra olvassuk, akkor:

`1011001_2` = `1*2^0+1*2^3+1*2^4+1*2^6` = `1+8+16+64` = 89 éves.

Na majd nagyapó eldönti, hogy hány éves.
1