Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
384
Átlagsebesség számításában tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
s = 120 km

`v_1` = 100 `(km)/h`

`t_1` = `s/v_1` = `120/100` = 1,2 h

`v_2` = 120 `(km)/h`

`t_2` = `s/v_2` = `120/120` = 1 h

`v_("átlag")` = `s_ö/t_ö` = `(2*s)/(t_1+t_2)` = `(2*120)/(1+1.2)` = `240/2.2` = `109.dot(0)dot(9)` `(km)/h`.
0