Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek nagyon sürgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
650
Egy kerékpárversenyző 5 m/s sebességgel halad a cél felé, egyenes pályán. Amikor 1 km-re van a céltól, az orra hegyéről elindul egy légy 10 m/s-os sebességgel, majd a célvonal és a versenyző orra között oda-vissza repked, miközben a kerékpáros közeledik a célvonalhoz. Mennyi utat tesz meg a légy, amíg a kerékpáros beér a célba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A légy addig repked folyamatosan, amíg a kerékpáros célba nem ér. Mindegy, hogy a kerékpárosig repül vagy sem, a lényeg, hogy folyamatosan repül. A kerékpáros az 1000 m-t 5 `m/s` sebességgel t = `s/v` = `1000/5` = 200 s alatt teszi meg.

A légy 200 s alatt `s_l=v_l*t` = `10*200` = 2000 m-t tesz meg.
0