Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek nagyon sürgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
543
Az esőcseppek 6 m/s-os állandó sebességgel zuhannak, függőlegesen. A haladó vonat ablakán 45 fokban dőlt csíkokat rajzolnak. Mekkora a vonat sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
rajzolsz egy derékszögű háromszöget, függőlegesen 6, vízszintesen x. `alpha`=45°.

`tanalpha` = `6/x`

tan 45° = `6/x` = 1

x = 6 `m/s` sebességgel megy a vonat.
0