Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek nagyon sürgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
411
Ha a Holdra teszünk egy tükröt, és a Földön állva villantunk egy erős vakuval, kb. mennyi idő múlva látjuk a tükörben a villanást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A Föld-Hold távolság átlagosan 385 000 km.

Ezt a utat a fény megteszi oda és vissza, a teljes távolság `2*385 000` = 770 000 km (s).

A fény sebessége `approx` 300 000 `(km)/s` (v)

t = `s/v` = `770000/300000` = `2.5dot(6)` s múlva látjuk a villanást. (kb)
0