Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
487
Egy mérőhenger vizet tartalmaz. Egy 2 cm oldalhosszúságú fémkocka a hengerben lévő vízbe
merül. András azt figyeli meg, hogy a víz szintje a 64 cm3-nek megfelelő szintre emelkedik. Mennyi
a hengerben található víz térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, hamar, nemértem
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A 2 cm oldalhosszúságú kocka térfogata:

`V_("kocka")` = `a^3` = `(2cm)^3` = 8 `cm^3`

Ha a végtérfogat 64 `cm^3` volt, akkor a kiindulási térfogat:

`V_1=V_2-V_("kocka")` = `64cm^3-8cm^3` = `color(red)(56cm^3)`.
2