Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Erre a 2 alpontra lenne szüksegem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f,

`|__root()(2)__|` + ... + `|__root()(25)__|` =

2 és 3-nál 1 az egészrész. `(2*1)`

4-8-ig 2 az egészrész. `(+5*2)`

9-15-ig 3 az egészrész. `(+7*3)`

16-24-ig 4 az egészrész. `(+9*4)`

25-nél 5 az egészrész (+5)

x = `(2*1+5*2+7*3+9*4+5)` = 2+10+21+36+5 = `color(red)(74)`.

g,

`[(x+root()(x))/x]` = `[x/x+root()(x)/x]` = `[1+1/root()(x)]` = [1+ (0 és 1 közötti szám)] = 2

2-10-ig van 9 szám, akkor ez `2*9` = `color(red)(18)`.
1