Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
482
Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.

9,51 x 10 a 0.-on= 9,51 (a 10 a 0.-on 1-et jelent)
9,51 x 10 a -3.-on= 0,00951 (három jeggyel balra visszük a tizedesvesszőt)
9,51 x 10 a -2.-on= 0,0951 (kettő jeggyel visszük balra a tizedesvesszőt)
9,51 x 10 a -1-őn= 0,951 (egy jeggyel visszük balra a tizedesvesszőt)
9,51 x 10 az 5.-en= 951 000 (öt jeggyel visszük jobbra a tizedesvesszőt)
9,51 x 10 a 4.-en= 95 100 (négy jeggyel visszük jobbra a tizedesvesszőt)

A kimaradt szám a 951, ami 9,51 x 10 a 2.-on.

2.

a, 1,26 x 10 a -15.-en m
b, 1,97 x 10 a -15.-en m
c, 1 x 10 a -18.-on m
0