Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. matek arány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
lehetne a 99 c,d,f köszönöm szépen <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c,

1. nap: `5*60/(5+4+3)` = 25 km

2. nap: `4*60/(5+4+3)` = 20 km

3. nap: `3*60/(5+4+3)` = 15 km

d,

Rajzold meg a szakaszt. Szerkeszd meg a szakaszfelezőt körzővel, reméljük tudod, hogy kell. A keletkezett két szakaszt is ugyanígy felezd meg. Két ilyen pont lesz, ami az adott szakaszt 3:1 arányban osztja.

f,

Ha 12 éves 180 `m^2` kertet gyomlál ki, akkor

12+15 = 27 évesen összesen `27/12*180` = 405 `m^2`-t gyomlálnak ki.
0