Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
431
Mellékeltem a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_nH_(2n+2)` + (1,5n+0,5) `O_2` `rightarrow` n `CO_2` + n+1 `H_2O`

Induljunk ki 1 mol oxigénből; keletkezik és marad 0,725 mol `CO_2` és `O_2`; az elnyelt `CO_2` mennyisége 0,5 mol; a maradék oxigén mennyisége tehát 0,725-0,5 = 0,225 mol; az elreagált oxigén mennyisége: 1-0,225 = 0,775 mol

n mol `CO_2` : (1,5n+0,5) mol `O_2` = `0.500:0.775`

`n/(1.5n+0.5)=0.5/0.775` = `1/1.55`

1.55n = 1,5n+0.5

0.05n = 0,5

n = 10

A keresett vegyület összegképlete: `C_(10)H_(22)`
1