Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
428
Mellékeltem a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_xH_y` + `(x+y/4)` `O_2` `rightarrow` x `CO_2` + `y/2` `H_2O`

20 mol szénhidrogén + 20 mol nitrogén + 40 mol oxigén

40 mol marad, ami nitrogén, oxigén és `CO_2`

20 mol `CO_2`-t elnyeletünk.

20 mol nitrogén, oxigén nem marad.

1 mol szénhidrogén elégetésekor 1 mol `CO_2` keletkezik és 2 mol `O_2` reagál.

x = 1;

`x+y/4` = 2

`y/4` = 1

y = 4

A szénhidrogén összegképlete `CH_4`, a metán.
1