Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
476
Mellékeltem a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`C_xH_y` + z `O_2` `rightarrow` x `CO_2` + `y/2` `H_2O`

5,4 g víz az `5.4/18` = 0,3 mol

7,35 `dm^3` `CO_2` az `7.35/24.5` = 0,3 mol

x:`y/2` = 0.3:0.3

x:y = 1:2

1 mol szénhidrogénből keletkezik x mol `CO_2`

mennyiből keletkezik 0,3 mol `CO_2`?

`0.3/x` mol szénhidrogénből indultunk ki.

`C_xH_(2x)` + `H_2` `rightarrow` `C_x H_(2x+2)`

2,45 `dm^3` hidrogéngáz az `2.45/24.5` = 0,1 mol

`2*0.3/x` mol szénhidrogénhez szükséges 0,1 mol hidrogéngáz

1 mol szénhidrogénhez szükséges 1 mol hidrogéngáz

`0.6/x=0.1`

x = 6

A keresett szénhidrogén képlete: `C_6H_(12)`.
0