Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1223
Az út mentén egyik oldalon 24 méterenként fák állnak. Másik oldalon 51 méterenként villanyoszlopok állnak. Egy adott helyen egymással szemben van egy fa és egy villanyoszlop.
a.) Legközelebb hány méter múlva lesznek megint egymással szemben?
b.) 1 km-ként hányszor áll pontosan egymással szemben egy oszlop és egy fa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keressük tehát 24 és 51 legkisebb közös többszörösét:

24 = `2^3*3`

51 = `3*17`

[24;51] = `2^3*3*17` = 408 m-enként lesznek egymással szemben.

b,

1000:408 = 2,45

kétszer vagy háromszor, attól függ, hogy épp melyik kilométert nézzük.
0