Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek tömege, sűrűsége

Főoldal » Középiskola » Fizika
623
Egy 35 grammos karkötő 20g aranyból és 15g vörösrézből készült. Mennyi a karkötő sűrűsége? Az arany sűrűsége 19300 kg/m³, míg a vörösrézé 8900 kg/m³. Feltételezhetjük, hogy az arany és réz ötvözésekor a térfogatok egyszerűen összeadódnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`rho`=`m/(V_(Au)+V_(Ag))` = `m/(m_(Au)/rho_(Au)+m_(Ag)/rho_(Ag))` = `35/(20/19300+15/8900)` = 12860 `(kg)/(m^3)`
1