Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
721
105.) feladat Mekkorák egy háromszög szögei,ha az egyik szöge 20 fokkal nagyobb a másodiknál és a harmadik szöge pedig 10 fokkal kisebb az elsőnél?
107.) feladat Egy egyenlő szárú háromszög kerülete 48 cm.Az alapja 1,5 cm-re hosszabb a szárainál. Milyen hosszúak a háromszög oldalai?

Segítséget köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
105,

A második x, az első x+20, a harmadik x+10.

x+(x+20)+(x+10) = 180

3x+30 = 180

3x = 150

x = `150/3` = 50

A háromszög szögei: `alpha=70°`, `beta=50°`, `gamma=60°`.

107,

A háromszög szára x cm, az alapja x+1,5 cm.

Kerülete: K = (x+1,5)+2x = 48

3x+1,5 = 48

3x = 46,5

x = `46.5/3` = 15,5 cm

A háromszög szára 15,5 cm, alapja 15,5+1,5 = 17 cm.
0