Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Kémia
616
Mekkora a CuSO4·5H2O anyagmennyisége 5,05 g mintában? Mekkora tömegű K2SO4 ugyanakkora anyagmennyiségű? Mr(CuSO4)=159,61, Mr(K2SO4) = 174,26, Mr(H2O)= 18,02
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(CuSO_4*5H_2O)` = 249,71 `g/(mol)`

n = `m/M` = `5.05/249.71` = `color(red)("0,02 mol")`.


`m_(K_2SO_4)` = `M_(K_2SO_4)*n` = `174.26*0.02` = `color(red)("3,52 g")`.
1