Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika logaritmus egyszerűsítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
valaki segitsen legyszi<3

a 443-as feladat az, nem megy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a^((lg(lga))/(lga))` = x

`lgx` = `(lg(lg(a)))/(cancel(lga))*cancel(lg(a))` = `lg(lg(a))`

x = `lg(a)`

Első lépésben mindkét oldalt logaritmizálod, így a kifejezés egy szorzat lesz, aminek az egyik tényezője az alap logaritmusa, a másik tényező a kitevő, itt már lehet egyszerűsíteni.
0