Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemiaa

Főoldal » Középiskola » Kémia
426
kerlek segitsetek surgos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
help
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1, szemcsméret 1-500 nm (vagy ahogy tanítják, ez mindig változik)

Példa: keményítő oldat, szappanoldat.

2,

A, `CaSO_4*2H_2O`

B, `Na_2CO_3*10H_2O`

3,

1 mol `FeSO_4` tömege 152 g. 1 mol `FeSO_4*7H_2O` tömege 278 g.

278 g kristályvizes vas(II)-szulfátban van 152 g vas(II)-szulfát

200 g kristályvizes vas(II)-szulfátban van `200/278*152` = 109,35 g vas(II)-szulfát.

4,

150+12 = 172 g oldatban van 12 g cukor

100 g oldatban van `100/172*12` = 6,98 % a tömegrészarány (tömegszázalék).

5,

400+65 = 465 g az oldat tömege; ebben van `65/278*152` = 35,54 g vas(II)-szulfát

100 g oldatban van `100/465*35.54` = 7,64 a tömegrészaránya a vas(II)-szulfátnak.

6,

`Zn(NO_3)_2` + 2 NaOH = `ul(Zn(OH)_2)` + 2 `NaNO_3`

280 g NaOH-oldatban van `280/100*8` = 22,4 g; ez pedig `22.4/40` = 0,56 mol

Ebből feleannyi, azaz 0,28 mol cink-hidroxid keletkezik, ennek a tömege `0.28*99.4` = 27,832 g
0