Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi. Hőtani folymatok. S.O.S!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1755
1. Orvosi fecskendő dugattyuját a 20 cm3-es jelhez állítottuk. A végét gumi dugóval lezárjuk, a dugattyú lassú lenyomásával a térfogatot 5 cm3-re nyomjuk össze. A kezdeti nyomást vegyünk 100kPa-nak. Ábrázoljuk a folyamatot nyomás-térfogat garfikonon. Ha a hőmérséklet nem változik.

2. Egy léggömbben lévő levegő hőmérséklete kelvinben mérve, állandó nyomáson, 40%-al csökkent. Mekkora lehet a térfogata, ha kezdetben 3,2 dm3 volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. Ábra

2.

p = áll.

`T_2` = `(1-40/100)*T_1` = `0.6*T_1`

`V_1/T_1` = `V_2/T_2`

`V_2` = `(V_1*T_2)/T_1` = `(V_1*0.6*cancel(T_1))/(cancel(T_1)` = `0.6*V_1` = `0.6*3.2` = 1,92 `dm^3`
0