Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10.o.

Főoldal » Középiskola » Fizika
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V = 1200 `m^3`

p = `10^5` Pa

T = 27 °C = 300 K

n = `(p*V)/(R*T)` = `(10^5*1200)/(8.314*300)` = 48112 mol

Ennek a tömege `m_(H_2)=n_(H_2)*M_(H_2)` = `48112*2` = 96224 g = 96,224 kg
0