Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA HÁZI SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
705
Mekkora tomegu testet akasszunk a 40N / m rugoallandoju rugora, ha azt szeretnénk, hogy a rezgésideje 1,2 s legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
D = 40 `N/m`

T = 1,2 s

T = `2*pi*root()(m/D)`

m = `(T/(2*pi))^2*D` = `(T^2*D)/(4*pi^2)` = `(1.25^2*40)/(4*3.14^2)` = 1,585 kg
0