Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos felmero

Főoldal » Általános iskola » Fizika
499
1.Hatarozd meg a nyomast es a mertekegyseget.
2.Sz. ki egy 10meters olajoszlop hidrosztatikai nyomasat.majd hasonlisd ossze egy 10 meteres viz oszloppal. Suruseg egyenlo 800 KGper m²
3 Fogalmazd meg arkhimedesz torvenyet
4. 3 teljesen azonos szinu es formalyu femgolyot vizbe tesszunk melyik maradt fennebb 1 golyo 950 KGper m₂,1000 KG/m₂ 3,1050KG/m₂.
5. Mennyit mutat a dinamometer ha egy 10KG-os vizbe merulo testre 40Nos felhajto ero hat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, felmero
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1, Nyomás: felületegységre ható erő. Mértékegysége: pascal, Pa.

2.

`p_("olaj")` = `rho_("olaj")*g*h` = `800*10*10` = 80 000 Pa

`p_("víz")` = `rho_("víz")*g*h` = `1000*10*10` = 100 000 Pa

3, A folyadékba vagy gázba merülő testre felhajtóerő hat. Ez a felhajtóerő egyenlő nagyságú a test által kiszorított folyadék vagy gáz súlyával.

4,

A 950 `(kg)/m^3` sűrűségű úszik, az 1000 `(kg)/m^3` sűrűségű lebeg, az 1050 `(kg)/m^3` sűrűségű elsüllyed.

5, A 10 kg tömegű test súlya 100 N, 40 N a felhajtóerő, akkor 100-40 = 60 N a tartóerő, ennyit mutat a dinamométer.
1