Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Kérem valaki vezesse le, köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az exponenciális egyenlet szigorú monotonitása miatt a 3/5 kitevőire igaz:
2x+(6-3x)=x²
0=x²+x-6=(x+3)·(x-2)
x₁=-3 és x₂=2

Megjegyzés:pl.:(9/25) =(3/5)², ezért lesz x·2=2x
0