Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
506
Levezetve plz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
88 c

`1/3` részét levonják, marad `1-1/3` = `2/3` része. Ebből lejön `1/8+1/2+1/4` = `(1+4+2)/8` = `7/8` rész, vagyis `2/3*7/8` = `14/24` = `7/12` rész.

Egyéb célokra megy: `2/3-7/12` = `(8-7)/12` = `1/12`

A jövedelmük `1/12` része megy egyéb célokra, ez forintban:

`420000*1/12` = 35 000 forint.

d,

Ha a `2/3` rész felel meg `3 1/4` kg-nak, akkor

1 rész felel meg: `1/(2/3)*3 1/4` = `3/2*13/4` = `39/8` = `4 7/8` = 4,875 kg-nak.
0