Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
858
Hogyan kell helyesen megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2. a)
13/5 < a < 2,1
13/5 az ugye 1,6, tehát az "a" helyére 1,6 és 2,1 között tudunk csak helyes számot beírni, pl. 1,9

b) -3,6 < b < -2,8
Ebben az esetben, -3,6 és a -2,8 között kell egy számot beírnunk, pl. -3

c) 1/11 < c < 1/10
Ebben az esetben, az első rész az 0,09 a második pedig 0,1. Így a "c" helyére e két szám között tudunk csak beírni, pl. 0,097

5. a)
-8+25(-25-(-16))
Először is tüntessük el a zárójeleket.

-8+(-25+16)
Számoljuk ki a zárójelben lévő műveletet.

-8+(-9)
Tüntessük el a zárójelet.

-8-9
Végezzük el a műveletet.
= -17

b) 4/25 + 4,67 - 3/100
Írjuk át a tizedes törtet tört alakba.

4/25 + 467/100 - 3/100
Hozzuk a törteket közös nevezőre.

16/100 + 467/100 - 3/100
Összegezzük őket.

16+467-3/100
Végezzük el az összeadást, kivonást.

480/100
Egyszerűsítsük a törtet 20-al

= 24/5

c) 1,5 - (( 4/3 - 3/4) * 5/7) : 0,5
Alakítsuk át , majd végezzük el a kivonást.

3/2 - (7/12 * 5/7) : 1/2
Végezzük el az osztást.

3/2 - (1/12 *5 ) *2
Számítsuk ki a szorzatot.

3/2 - 5/12 *2
Végezzük el a szorzást, majd egyszerűsítsük.

3/2 - 5/6
Képezzük a törtek különbségét.

= 2/3
Módosítva: 8 éve
0