Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki úgy határozta meg egy fa magasságát, hogy egy követ lőtt föl csúzlival úgy, hogy a kő éppen a fa tetejéig menjen föl.

Főoldal » Középiskola » Fizika
498
Közben társa megmérte, hogy a kő éppen 4 másodperc alatt ért vissza a földfelszínre, pontosan a kilövési pontra. a) A kő mennyi ideig emelkedett, ill. esett lefelé? b) Az emelkedés idejéből következtessünk a föllövés kezdősebességére! c) Számítsuk ki mi is a fa magasságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

ha a teljes út 4 s volt, akkor 2 másodpercig emelkedett és 2 másodpercig esett.

b,

`v=g*t` = `10*2` = 20 `m/s`

c,

s = `g/2*t^2` = `10/2*2^2` = 20 m.
0