Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
11,

Először levágott `x/3` fejet, maradt `(2x)/3` fej. Ezután levágott `((2x)/3)/2` = `x/3` fejet. Akkor eddig levágott `x/3+x/3` = `(2x)/3` fejet. Van még `x/3` fej. még levágott 6-ot, maradt 1. (akkor 7 maradt a levágott 6 előtt).

`x/3` = 7

x = `3*7` = 21

Eredetileg 21 feje volt a sárkánynak.

Ellenőrzés:

Volt 21 feje. Levágta a harmadát, vagyis 7-et, maradt 14. Ezután levágta a felét, vagyis hetet, majd hatot, végül egyet és nem maradt fej.
0