Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
411
köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
9,

Az oldat tömege: 40+160 = 200 gramm

200 g oldatban van 40 g só

100 g oldatban van `100/200*40` = 20 g só

Az oldat 20 tömeg%-os.

b,

Az új oldat tömege `200/2` = 100 g

100 g oldatban van 40 g só

Az új oldat 40 tömeg%-os.
0