Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1058
Mennyi annak a valószínűsége hogy egy érmével háromszor dobunk és legalább 2szer fejet kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legalább 2 fej: 2 fej vagy 3 fej.

3 fej: `(1/2)^3` = `1/8`

2 fej, 1 írás: első, második vagy harmadik írás: `3*1/8` = `3/8`

Összesen tehát `4/8` = `1/2` = 0,5 a valószínűsége, hogy legalább 2-szer fej lesz. (50 %).

A kedvező esetek: (1 a fej)

011
110
101
111

A 8 eseményből 4 kedvező.
1