Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magasság,befogó,átfogó

Főoldal » Általános iskola » Matematika
441
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3,

T = `(a*b)/2` = `(12*16)/2` = 96 `cm^2`

c = `root()(a^2+b^2)` = `root()(12^2+16^2)` = 20 cm

A három háromszög hasonló, ezért a megfelelő oldalak aránya egyenlő:

`p/a=a/c`

p = `a^2/c` = `16^2/20` = 12,8 cm

`q/b=b/c`

q = `b^2/c` = `12^2/20` = 7,2 cm

T = `(c*m_c)/2`

`m_c` = `(2*T)/c` = `(2*96)/20` = 9,6 cm

7,

6 db egyenlő oldalú háromszőg területe:

T = `6*(a^2*sin60)/2` = `3*a^2*root()(3)/2` = `3*12^2*root()(3)/2` = 374,12 `cm^2`
0