Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
459
Köszönöm a segítséget előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat tömege 20+180 = 200 g

200 g oldatban van 20 g só

100 g oldatban van `100/200*20` = 10 g só

A készített oldat 10 tömeg%-os.

b,

Az új oldat tömege `2*200` = 400 g

400 g oldatban van 20 g só

100 g oldatban van `100/400*20` = 5 g só

Az új oldat 5 tömeg%-os.
0