Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Mennyi annak a valószínűsége hogy egy érmével ötször dobunk és legfeljeb egyszer írást kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, Valószínűség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legfeljebb 1 írás: 0 írás vagy 1 írás.

0 írás: `(1/2)^5` = `1/32`

1 írás: `5*1/32` = `5/32`

Összesen tehát `1/32+5/32` = `6/32` = `3/16` = 0,1875 a valószínűsége (százalékban 18,75 %).

Ha írás az 1, fej 0; akkor ilyen kedvező események vannak:

0 írás: 00000

1 írás: 00001, 00010, 00100, 01000, 10000

Ez a 6 esemény a kedvező.
0