Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
Sziasztok. Kérlek valaki segítene ebben, egyenlettel kéne felírni: Menyit kell 3/7 számlálójához és nevezőjéhez egyaránt hozzáadnunk, hogy 3/5-del egyenlő törtet kapjunk? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(3+x)/(7+x)` = `3/5`

5(3+x)=3(7+x)

15+5x = 21+3x

2x = 6

x = 3

Ellenőrzés:

`(3+3)/(7+3)` = `3/5`

`6/10=3/5`

`3/5=3/5`
0