Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
439
Sziasztok ! Ebben kérném a segítségeteket. Nagyon szépen köszönöm. Csatoltam a képet !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2,


Csak kb tipp, U = 0,15 V = 150 mV (meg kell mérni)

b, A két különböző fém, mint elektród viselkedik, a kezünk pedig, mint elektrolit (minél nyirkosabb a kéz, annál jobb); így egy galvánelemet hoztunk létre. A 10 és 20 Ft-os annyira nem nagyon különböző fém, rezet és nikkelt tartalmaz, illetve a huszasban van kicsit több cink a nikkel helyett, így a két ötvözet különbözőnek minősül.

3,

a, `U_("soros")` = `3*1.5` = 4,5 V

b, `U_("párhuzamos")` = 1,5 V
0