Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika számolás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
471
Egy autóbusz egyenletes mozgással halad az országúton, sebessége
60 km/h. A 37-es kilométerkónél megelőzi egy motorkerékpáros, aki
90 km/h allandó sebességgel halad. Mekkora távolságra lesznek a 37-es
kilométerkotol, illetve egymástól tíz perc elteltével, ha sebességük
változatlan marad?
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`v_a` = 60 `(km)/h`

`v_m` = 90 `(km)/h`

t = 10 min = `1/6` h

`s_m` = `v_m*t` = `90*1/6` = 15 km

`s_a` = `v_a*t` = `60*1/6` = 10 km

`Deltas` = `|s_a-s_m|` = |10-15| = 5 km

A kilométerkőtől a motoros 15 km-re, az autóbusz 10 km-re, tehát egymástól 5 km-re lesznek.
1