Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
Három szabályos dobokockával egyszerre guríttunk. Mekkora annak a valószínűsége hogy a dobott számok összege 4?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia,ez tankönyvi kérdés?
0

Nem
0

Hogyan jöhet ki 3 kockával 4?

1,1,2

1,2,1

2,1,1

Három kedvező lehetőség van; az összes lehetőség pedig `6^3 = 216`

A valószínűség tehát:

P = `("kedvező")/("összes")` = `3/216` = `0.013dot(8)`; ez százalékban `1.3dot(8)` %.
0