Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
Egy gömb felszíne egy másik gömb felszínének 6,25szorosa. Hány szorosan a nagyobb gömb sugara a kisebb gömb sugarának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A_1/A_2` = `(r_1/r_2)^2` = 6,25

`r_1/r_2` = `root()(A_1/A_2)` = `root()(6.25)` = 2,5-szerese a nagyobb gömb sugara a kisebb gömb sugarának.
0