Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
Előre is köszi, sürgős!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, 7.o.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ahhoz hogy ezeket kiszámold a hatvány azt jelenti, hogy amennyi a hatvány az “x”en annyiszor kell beszorozni. Sok sikert!
1




12,

a, 6; 4; 5; 16

b, 13; 8; 10; 0

c, 14; 3; 13; 22

d, 10; 9; 11

13,

a, 3

b, 3

c, 2; 28

d, 8

e, 3

f, 18


14,

a, 11; `(6*11)^4`; 18974736 vagy `66^4`

b, = `(15*5)^8` = `(3*25)^8` = `(3*5*5)^8`

c, `210^5`; `(4*5*21)^5` = `(4*5*3*7)^5` = `420^5`

15,

a, 36

b, 9

c, 25

d, 5; 9
1