Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
431
A bankba betett1450000ft évi hány százalékos kamat mellett növekedik 3000000ft rá 8 év alatt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1450000*(1+x/100)^8=3000000`

`(1+x/100)^8` = `3000000/1450000` = 2,069

`1+x/100` = `root(8)(2.069)` = 1,095

`x/100` = 1,095-1 = 0,095

x = `0,095*100` = 9,5

9,5 %-os a kamat.
0