Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Levezetnétek nekem az alábbi feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Ebből kéne a d), e), f), g).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hatványozás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d,

`((x^2y^3)^5*(xy^2)^3)/((x^2)^2*(yx^2)^4*y^(15))` = `(x^(10)*y^(15)*x^3*y^6)/(x^4*x^8*y^4*y^(15))` = `x^(10+3-4-8)*y^(15+6-4-15)` = `x*y^2`

e,

`((2x)/y)^3*((xy^2)/2)^2*(1/x)^4` = `(8x^3)/y^3*(x^2*y^4)/4*1/x^4` = `8/4*x^(3+2-4)*y^(4-3)` = `2*x*y`

f,

`((ab^2)^4*(a^3)^2*b)/(b^2*a^3)^3*(a^3b)/(b^3)^2` = `a^(4+2*3+3-3*3)*b^(2*4+1+1-2*3-3*2)` = `a^4*b^(-2)` = `a^4/b^2`

g,

`((a^3*b)^4*b^3)/((ab^2)^5*a^2):((a^5)^2*b)/((a^4*b^3)^2)` = `a^(3*4+4*2-5-2-5*2)*b^(4+3+3*2-2*5-1)` = `a^3*b^2`

0