Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1976
1. A grafikon egy 800 kg tömegű személygépkocsi mozgásáról készült. A grafikon alapján határozzuk meg, hogy mekkora a személygépkocsi gyorsulása.

2. Mekkora erő gyorsítja a 250 kg tömegű motorkerékpárt, ha gyorsulása 2,5 m/s2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy grafikon sokat segítene.

Mellékeltem egyet, hátha az.

Első szakasz:

`a_1` = `F_1/m` = `1000/800` = 1,25 `m/s^2`

Második szakasz:

`a_2` = `F_2/m` = `0/800` = 0 `m/s^2`

Harmadik szakasz:

`a_3` = `F_3/m` = `-600/800` = - 0,75 `m/s^2`

2,

F = `m*a` = `250*2.5` = 625 N
0