Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házifeladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Sziasztok ebben kellene segíteni:

Kellene a számolás menete! És érthető rajz kellene!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5,

a, A négyzet átlója 5 egység, a területe: `("átló")^2/2` = `5^2/2` = 12,5 `"egység"^2`

b, a négyzet oldalának hosszát (vagy egyből a négyzetét) ki tudod számolni a pitagorasz-tétellel,

T = `x^2` = `2^2+3^2` = 4+9 = 13 `"egység"^2`

c,

T = `1^2+4^2` = 1+16 = 17 `"egység"^2`.

7, úgy rajzold meg a négyzetet, hogy az átlója 4; a másiknak pedig 6 egység legyen. (ahogy az 5. feladatnál az első ábra)

0