Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki segítsen, sürgős!!! :(

Főoldal » Általános iskola » Kémia
494
Kémia 8 osztály munkafüzet
Nem tudom megoldani :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
3,

Egyenlet: 2 Ca + `O_2` = 2 CaO

típus: égés, egyesülés, redoxireakció

energia: exoterm

4,

Tapasztalat: heves reakció, szilárd fehér anyag keletkezik

Egyenlet: 2 Na + `Cl_2` = 2 NaCl

Anyag száma szerint: egyesülés

energia: exoterm

5,

2 Mg + `O_2` `rightarrow` 2 MgO

4 Al + 3 `O_2` `rightarrow` 2 `Al_2O_3`

`CO_2` + C `rightarrow` 2 CO (Ezt kell aláhúzni)

2 Fe + 3 `Cl_2` `rightarrow` 2 `FeCl_3`

S + `O_2` `rightarrow` `SO_2`

2 Na + `Cl_2` `rightarrow` 2 NaCl


6,

oxidáció: égés

redukció: bomlás

Az oxidáció: elektronleadás; a redukció elektronfelvétel

7,

lakmusz piros

fenolftalein színtelen

univerzál indikátor: piros

A kémhatást okozó ionok: `[H_3O^+]` `gt` `[OH^-]`

Karikázni: pH `lt` 7

Mivel közömbösíthető: pl NaOH-dal.

8,

a, ionok aránya: `[H_3O^+]` `lt` `[OH^-]`

b, pH `gt` 7

c, lúgos

9,

pH = 7

arány: `[H_3O^+]` = `[OH^-]`

sárgászóld

10,

a, savas

b, lúgos

c, savas

d, lúgos

11,

`HCl` + `H_2O` = `H_3O^+` + `Cl^-`

ionok: oxóniumion és kloridion

Típusa: sav-bázis reakció, protonátmenettel járó reakció
0