Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7. Osztály. SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
454
Számolás is szükséges, köszönöm szépen előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b,

12 munkás 10 óra alatt `rightarrow` 16 napig tart a meló

1 munkás 10 óra alatt `rightarrow` 12-szer annyi ideig tart a meló, vagyis `16*12` = 192 napig tart a meló

10 munkásnak 10 óra munkával `192/10` = 19,2 napig tartana a meló.

10 munkásnak napi 1 óra munkával `19.2*10` = 192 napig tartana a meló

10 munkásnak napi 8 óra munkával `192/8` = `color(red)(24)` napig tart a meló.

c,

3 munkás 4 óra alatt ásná fel a kertet

1 munkásnak ez 3-szor annyi ideig tartana, vagyis `4*3` = 12 óra alatt végezne.

2 munkásnak viszont feleannyi ideig, mint 1 munkásnak, vagyis `12/2` = `color(red)(6)` óra alatt ássa fel a kertet.
2