Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
419
Sziasztok! Sürgős kémia házi!

Egy 2 Ft-os érme 2 kg tömegű. 3/4 része réz, 1/4 része cink

A., Hány db rézatom van benne?
B., Hány db cinkatom van benne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

2 kg érme: ebben van `2*3/4` = 1,5 kg réz és 0,5 kg cink.

1500 g réz az `1500/63.5` = 41,1 mol `rightarrow` `41.1*6*10^(23)` db rézatom van benne.

500 g cink pedig `500/65.4` = 7,645 mol `rightarrow` `7.65*6*10^(23)` db cinkatom van benne.
0