Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 15

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
A 15. feladatban kellene a segítség!
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szorzat akkor páratlan, ha mindkét dobás páratlan: Ez pedig épp a negyede a lehetőségeknek, vagyis `36/4` = 9 eset.

Öttel akkor osztható, ha valamelyik dobás 5; a páratlanokat kihagyva: 2-5, 4-5, 6-5, 5-2, 5-4, 5-6 : 6 eset

Összesen tehát 9+6 = 15 esetben nyer Zsófi és 36-15 = 21 esetben Dorka.
1